Bursei pare ca ii priesc temperaturile ridicate, preturile continuand sa se dilate si luni. Lichiditatea insa a cam intrat la apa, chiar daca afara e seceta puternica. Totusi valoarea tranzactiilor a depasit 20 milioane de euro, ceea ce nu e rau deloc comparativ cu perioada similara a anului 2006.

Toti cei patru indici ai bursei au consemnat noi maxime istorice in cursul zilei de luni. Asta arata ca trendul ascendent al pietei este inca viguros si ca teoretic inca nu avem motive temeinice sa discutam despre o eventuala corectie.

Atunci cand ea va incepe sa se manifeste, semnalele vor fi numeroase, insa deocamdata, in afara de scaderea usoara a lichiditatii, alte posibile motive de neliniste nu sunt.

Indicii BET si BET-C au urcat cu aproximativ 1,5%, iar ROTX s-a apreciat cu 2,11%. Indicele BET-FI a marcat o apreciere ceva mai modesta, de doar 0,60%, insa a avut un comportament foarte bun pe parcursul intregii zile.

Practic inca de dimineata SIF-urile s-au mentinut bine in jurul cotatiilor de la inchiderea zilei de vineri, spre deosebire de restul emitentilor lichizi, care in prima jumatate a sedintei de tranzactionare consemnau scaderi destul de importante.

Surpriza zilei a venit din partea actiunilor Banca Transilvania si Banca Comerciala Carpatica, pentru care aprecierile de pret au fost destul de consistente si oarecum neasteptat de viguroase dupa ce si in zilele precedente cresterile acestor actiuni fusesera importante.

Integral in Romania Libera

de Iulian Panait