Apartamente, case de vacanta, masini de lux, salupe, bijuterii, obiecte de aur si conturi de sute de mii de euro. Cam asta au reusit sa agoniseasca, intr-o viata de om, primarii marilor orase din Romania. Desi multi din ei au pus 'la ciorap' sume considerabile, nu putini sunt cei care nu si-au trecut in declaratia de avere nici macar un automobil.

Adriean Videanu - Avere de 130.000.000 €

Un edil care traieste pe picior mare este Adriean Videanu. Din banii pusi deoparte, Videanu si-a asigurat nu una, ci doua locuinte in mijlocul Capitalei.

Potrivit propriei declaratii de avere, el are un apartament la Piata Alba Iulia si un altul pe Calea Calarasi. Familia locuieste intr-o vila de 300.000 de euro care nu apare insa in declaratie. Bijuteriile si celelalte obiecte valoroase ale familiei ajung la peste 200.000 euro.

Restul de bani pana la aproape 1,4 milioane euro (cifra prezentata in declaratia sa de avere) i-a bagat in conturi si actiuni la diferite firme. In declaratia de avere nu este trecuta insa afacerea cu marmura a familiei.

De curand, intr-un interviu acordat revistei 'Business magazin', sotia lui, Miorita Videanu, declara ca estimeaza ca averea familiei este, in acest an, de peste 130 milioane de euro.

Andrei Chiliman - 2.160.340 €

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, este unul din cei mai instariti edili ai Bucurestiului. In declaratia sa de avere, Chiliman abia a avut loc sa-si insiruie toate proprietatile.

Mostenite, cumparate sau donate, puse cap la cap, Chiliman are nici mai mult, nici mai putin de sapte case si opt terenuri. In plus, primarul mai are o limuzina marca Audi si un Volkswagen Golf. Pentru ca totul sa mearga ca pe roate, edilul se 'alimenteaza' si din chirii, obtinand astfel 25.000 euro doar in 2006.

Neculai Ontanu - Avere de 803.358 €

Pe langa cele doua locuinte din Voluntari si apartamentul din Bucuresti, primarul Neculai Ontanu detine obiecte de arta in valoare de 25.000 euro.

Ontanu spune ca nu are masina

Interesant este ca, din 2004, edilul a renuntat la limuzina personala, fara a-si mai achizitiona nici o alta masina intre timp.

La fel de interesant pentru un primar al Capitalei aflat in functie de de sapte ani este faptul ca, din 2005, Ontanu are un credit ipotecar la o banca, in valoare de 77.500 euro, pentru construirea casei din comuna ilfoveana Voluntari, unde locuieste acum.

Cristian Poteras - Avere de 1.106.000 €

Edilul sectorului 6, Cristian Poteras, este considerat unul dintre cei mai bogati primari din tara.

Poteras se poate lauda ca este proprietarul a trei masini

Conform declaratiei de avere, are o locuinta in Bucuresti si trei masini, dintre care un super Lexus RX.

Integral in Libertatea

de Catalina Lohan, Mihaela Barbu, Alexandru Ionescu