Consiliul de Administratie al TVR a aprobat semnarea contractului pentru achizitionarea drepturilor de difuzare a optiunii a sasea din Liga I, editia 2007-2008. CA a decis si semnarea de catre SRTv a doua declaratii de renuntare la actiunile in justitie intentate postului Telesport.

TVR 1 va difuza pe 1 august, de la ora 18, meciul dintre Otelul Galati si CFR Cluj, urmatoarea transmisie fiind programata pe 5 august, de la aceeasi ora, de la meciul Unirea Urziceni - U Cluj.

In plus, CA a decis ca incheierea acestui contract se va face concomitent cu incheierea si unui contract de tranzactie intre SRTv si Telesport, precum si cu semnarea de catre SRTv a doua declaratii „de renuntare la judecata si respectiv la drept”. SRTv va renunta la dosarele aflate pe rol, precum si la dreptul de a formula orice alte actiuni in justitie in contradictoriu cu Telesport.

CA al SRTv a decis acest lucru, dupa ce, la inceputul acestui an, postul public a pierdut drepturile de difuzare pentru optiunile 1 si 4 in favoarea postului Kanal D. Telesport a reziliat atunci contractul cu TVR dupa ce ordinele de plata nu au fost emise la timp de televiziunea publica.

Trei persoane din Departamentul Sport si Directia Economica au fost sanctionate de Tudor Giurgiu, fostul presedinte-director general al TVR, pentru pierderea drepturilor de transmisie a optiunilor 1 si 4 din Liga I.

In plus, Tudor Giurgiu a precizat ca televiziunea publica va actiona in justitie Telesport „pentru recuperarea prejudiciului produs”, pe care il evalua la cateva milioane de euro.

Integral in Gandul