Sa fii propriul tau sef aduce cu sine o serie de avantaje dar tranzitia de la mediul corporate la o cariera solo de succes dureaza si necesita munca. Revista Money Magazine propune sapte pasi pentru un inceput cu dreptul.

1. Fii sigur ca ai acoperire financiara

Majoritatea celor care doresc o cariera solo au nevoie sa puna deoparte veniturile pe un an intreg inainte de a se lansa. Vei sti in decursul a opt luni daca afacerea ta poate fi sustinuta sau nu. Pentru a-ti mari sansele de supravietuire, ai grija ca finantarea ta sa nu aiba ca sursa un singur proiect!

2. Evita izolarea caracteristica unui inceput de unul singur

Nu suna niciun telefon, nu are loc nicio intalnire formala, nici macar o interactiune cu oamenii.

A fost o schimbare dificila pentru Phil Zwieg, 60 de ani, care a inceput o cariera de strategy consultant in iulie 2006 dupa ce s-a retras de la compania de asigurari unde lucrase si al carei vicepresedinte a fost timp de cativa ani.

Pentru a se feri de izolare, Zwieg preda doua cursuri la colegiul din Wisconsin. "Se cunoaste lipsa unei organizari ierarhice", recunoaste el. " Inca mi-e greu sa ma obisnuiesc".

3. Fii propria-ti reclama

Cu siguranta ca toti cei care te-au intalnit te considera un model de urmat in viata. Dar asta nu inseamna ca ar tranti 150 de dolari pe ora ca sa profite de intelepciunea acumulata de tine.

Incepe prin a te apropia de fostul angajator daca ai vazut o nisa care ar avea nevoie de consultanta ta. Incearca sa reiei legatura cu reteaua de contacte pe care o aveai in cadrul companiei unde ai lucrat. Va trebui, de asemenea, sa te obisnuiesti sa-ti fluturi cu mandrie name-tag-ul la toate intalnirile formale sau sa raspandesti vorba ca te-ai lansat singur, la jocurile de golf.

Integral in Banii Nostri

de Andrei Ciltaru