Mai marii lumii de afaceri din Rusia si-au fixat pentru la toamna o intrevedere cu presedintele si, posibil, cu potentialul succesor al acestuia. Nezavisimaia Gazeta a aflat ca preconizata intalnire va avea loc la sfarsitul lunii septembrie, la Soci. Au fost convocati conducatorii celor mai mari companii autohtone.

Lista invitatiilor nu a fost inca definitivata, dar, potrivit unor surse apropiate administratiei de la Kremlin, „va semana celei de la reuniunea de anul trecut”.

In 2006, cand Vladimir Putin le-a recomandat oamenilor de afaceri un plus de atentie pentru regiunea nord-caucaziana, au raspuns chemarii presedintiei RAO EES, Caile ferate, Rosneft, Gazprom, Alfa-bank, RusAl, Renova, TMK, etc.

Vicepresedintele Uniunii industriasilor si intreprinzatorilor din Rusia, Igor Iurgens, nu crede ca Putin va aborda cu oamenii problema schimbarii puterii.

„Daca vrea sa se sfatuiasca in particular cu vreunii din marii patroni, pentru ca ei sa priceapa care este directia strategica si sa nu renunte la investitii, el poate sa faca asta oricand”, spune Iurgent. „A venit insa momentul cand noi ar trebui sa stam de vorba cu el, dar continuam sa-l ascultam.

Desi Putin este cel care doreste sa stie - dar voi ce vreti, baieti?”, a ironizat Iurgens, citat de NG.

„Sunt cel putin doi candidati, care reprezinta ideologii diferite - unul mai liberal, altul mai conservator. Spuneti ce parere aveti si nu ma mai pisati atat - cine e succesorul, cine e succesorul...”

Oricum, scria NG, cu unul dintre eventualii succesori, mediul de afaceri intentioneaza sa stea de vorba pana la declansarea cursei electorale pentru sefia Rusiei. In acest sens, ei vor sa-l invite pe Serghei Ivanov. „Politicienii trebuie sa stie punctul de vedere al oamenilor de afaceri”, a explicat Iurgens.