Opt politicieni se afla in lupta pentru a fi desemnati de Partidul Democrat din SUA drept candidat la fotoliul prezidential de la Casa Alba. Intr-o dezbatere organizata in premiera pe internet de CNN si YouTube, cei opt democrati au raspuns intrebarilor postate de utilizatorii site-ului de video-sharing YouTube.

In ciuda formatului original, presa americana considera ca dezbaterea a fost lipsita de incisivitatea uneia clasice. Si asta in ciuda faptului ca la intalnire au participat Hillary Clinton sau Barak Obama, doi dintre cei mai bine cotati politicieni americani.

  • Urmareste secvente din timpul dezbaterilor

    Un eveniment similar va fi organizat pe 17 septembrie, de data aceasta fiind invitati candidatii Partidului Republican.

    Scopul organizatorilor a fost acela de a aduce un suflu nou si original unui format clasic, prafuit si lipsit de inovatii.

    Utilizatorii YouTube au trimis peste doua mii de clipuri video, filmate in propriile case, intrebarile fiind extreme de diverse. Candidatii au raspuns unor probleme precum lupta impotriva incalzirii globale, reducerea varstei de la care tinerii pot cumpara alcool sau chiar necesitatea introducerii orelor de educatie sexuala in scoli.

    Un barbat pe nume Bjorn, imbracat in viking, i-a intreabat din fotoliul sufrageriei sale pe politicienii democrati in legatura cu lupta impotriva imigratiei ilegale.

    John, un professor de filozofie avand o chitara atarnata de gat, e curios de modul in care viitorul presedintele al Statelor Unite va reusi sa rezolve problemele tot mai mari ale tarii.

    David Bohrman, seful redactiei CNN din Washington, s-a aratat surprins de numarul mare de clipuri postate pe YouTube.

    “Nu facem o schimbare radicala, insa vom da o noua definitie ideii de dezbatere”, spune Bohrman.

    Acesta considera ca prin intermediul netului candidatii vor stabili o legatura mai directa cu alegatorii.