Omul de afaceri Ioan Niculae a vandut marti, pe piata Deal a Rasdaq, un pachet de 30,5% din capitalul Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group, valoarea tranzactiei fiind de 46,79 milioane de euro.

Tranzactia a fost incheiata la pretul de 0,75 lei pe actiune, cu 25% mai mic decat cotatia de luni.

"Intelegerea cu austriecii de la Vienna Insurance presupune incheierea unui parteneriat, in care acestia nu detin un pachet de control, dar se vor implica in dezvoltarea companiei", a declarat Ioan Niculae, citat de NewsIn.

In urma acestei tranzactii, valoarea de piata a Asirom este evaluata la 153 milioane de euro. Societatea de asigurari a obtinut in 2006 un profit brut de 14 milioane de lei, dupa ce in anul anterior afisase pierderi de 36 milioane de lei.

In Romania, Vienna Insurance Group controleaza in mod direct companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii, iar indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-un pachet de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.