Raiffeisen Bank a extins de la 10 la 15 ani perioada maxima de rambursare a creditelor imobiliare dedicate intreprinderilor mici si mijlocii cu cifra de afaceri cuprinsa intre 1 si 5 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al institutiei bancare. De asemenea, contributia minima a clientului a fost redusa de la 20% la 15% din valoarea totala a investitiei.

Creditul imobiliar poate fi folosit pentru achizitia, renovarea, extinderea sau reconstructia de imobile utilizate in activitatea de baza a IMM-urilor. Acesta poate fi rambursat in rate lunare si beneficiaza de perioada de gratie de pana la sase luni in cazul extinderii imobilului.

Incepand cu jumatatea lunii iulie, creditul Capital ofera IMM-urilor cu cifra de afaceri intre 1 si 5 milioane de euro, optiunea „Top UP”, prin care clientii pot beneficia de sume mai mari, fara documentatie suplimentara.

Astfel, dupa utilizarea partiala a sumei acordate drept credit pentru capital de lucru, clientul poate solicita sa fie refinantat cu suma deja cheltuita, reintregind astfel limita aprobata initial.

Reintregirea limitei se poate realiza dupa rambursarea a sase rate lunare sau doua rate trimestriale de la acordarea sau reacordarea precedenta.

Creditul Capital este destinat pentru acoperirea nevoii de finantare pe termen scurt si este acordat pe o perioada de maxim doi ani.

Raiffeisen Bank are peste doua milioane de clienti de retail, din care 125.000 de IMM-uri si peste 4.600 clienti corporatii mari si medii.