Petrom a suplimentat cantitatile de gaze furnizate catre Electrocentrale Bucuresti si negociaza cu Termoelectrica o crestere a cantitatilor de gaze furnizate pentru producerea de electricitate, in conditiile in care consumul de energie s-a majorat datorita temperaturilor ridicate, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Petrom este pregatita sa sustina masura de crestere a cantitatilor de gaze furnizate pentru producerea de electricitate, in perioada imediat urmatoare.

In acest sens, au fost deja suplimentate cantitatile contractate de catre Electrocentrale Bucuresti cu circa 30 milioane de metri cubi", a declarat Dan Pazara, director de comunicare al Petrom.

"Totodata suntem in discutii avansate cu Termoelectrica pentru cresterea cantitatilor de gaze furnizate", a mai spus oficialul Petrom.

Dan Pazara a adaugat ca suplimentarea cantitatilor de gaze livrate in aceasta perioada pentru producerea de electricitate nu afecteaza stocurile de gaze inmagazinate pentru iarna.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a anuntat marti ca Hidroelectrica si-a redus cu 20% cantitatle de energie livrata pe baza de contract marilor consumatori, pentru a se putea asigura alimentarea populatiei.

Din cauza temperaturilor excesive, luni, consumul de energie electrica in Bucuresti a inregistrat un record de 959 MW, cu 50% mai mult decat intr-o zi obisnuita.