Campioana Dinamo si Rapid, cistigatoarea Cupei, isi disputa miercuri Supercupa, pe stadionul National din Complexul "Lia Manoliu", in uvertura unui sezon care se anunta cel mai incins "din cite s-au vazut".

Cele doua echipe isi testeaza oficial modificarile efectuate in intersezon - Dinamo prezinta colectia de vedete repatriate (Stoican, Bratu, Nastase), iar Rapid intra in epoca post Lucescu jr - un nou antrenor (Bergodi), un nou sistem de joc, alte relatii de vestiar...

Dinamo: campanie de achizitii fara precedent - conducerea nu a mai vindut nimic si i-a adus antrenorului Rednic tot ce si-a dorit. Zicu, dupa un campionat reusit cu Rapid, s-a intors in "Stefan cel Mare", pentru a da creativitate unei echipe in care atacul a fost intarit cu Florin Bratu.

Jocurile amicale au aratat un Dinamo mai pregatit ca oricind sa faca performanta europeana - atu-urile "haitei" sunt Lobont, portar intangibil, o linie de aparare practic nemodificata (in care a fost recrutat masivul Izvoranu) si un compartiment ofensiv incarcat de individualitati (Niculescu, Bratu, Danciulescu).

"Scinteia" lui Dinamo este aprinsa de Zicu, Adrian Cristea si Catalin Munteanu, iar jocul este "legat" de Fernandes.

Rapid: intr-o singura luna, vestiarul s-a schimbat radical. Antrenorul italian Cristiano Bergodi (locul 3 in campionatul trecut, la comanda lui CFR Cluj) s-a angajat intr-un pariu foarte indraznet (si riscant): sa schimbe intr-o singura luna sistemul de joc, ceea ce inseamna o noua organizare, alte relatii de joc, dar si recrutarea altor fotbalisti (care sa se potriveasca profilului).

Chiar daca recunoaste, "mai avem de lucrat", Bergodi stie sa transmita incredere echipei si o elibereaza de presiune: "Toate rezultatele din aceasta perioada sunt responsabilitatea mea. Echipa va lua raspunderea ceva mai tirziu, deocamdata e prea devreme pentru a-i cere sa indeplineasca exact ce anume ii cer".

Totodata, antrenorul a camuflat bine tensiunile din relatia cu patronul Copos - desi a cerut (in momentul semnarii contractului) fotbalisti de calitatea celor care au plecat, Bergodi nu a primit prea multa satisfactie. A fost tentat sa renunte, insa nu a facut-o pentru ca stie foarte bine: un angajament cu Rapid nu se refuza atit de usor.

Lui Razvan Lucescu i-au trebuit citiva ani de umilinte pentru a lua decizia renuntarii...