Politia franceza a arestat la sfarsitul saptamanii trecute o vizitatoare a Muzeului de Arta Contemporana din Avignon, Franta, dupa ce aceasta a sarutat un tablou al artistului Cy Twombly, lasand in mijlocul panzei o impresionanta urma de ruj.

Sam Rindy, in varsta de 30 de ani, vizita joi expozitia de arta contemporana impreuna cu o prietena si, potrivit propriei declaratii, a "simtit nevoia de a saruta" compozitia de doi metri pe trei, cu un pret estimat la doua milioane de dolari. La randul sau artist plastic, admiratoarea infocata a lucrarii s-a aparat sustinand ca pata de ruj este o completare si un act artistic.

In pofida justificarilor, Sam Rindy va fi judecata pentru "distrugerea partiala a unei opere de arta", prima infatisare urmand sa aiba loc pe 16 august, la Avignon.

Cy Twombly s-a nascut in 1928 in Virginia, fiind unul dintre cei mai importanti pictori abstracti ai secolului trecut, cu un stil inedit care imbina tehnici de desen, linii repetitive si graffiti ci litere si cuvinte. Artistul a trait aproape jumatate de secol in Italia, castigand in 2001 prestigiosul Leu de Aur la Biennala de la Venetia.