Maserati Romania, companie membra a grupului AutoItalia, va lansa joi pe piata romaneasca modelul Granturismo, o masina sport de 405 cai-putere, ce va fi comercializata de la pretul de 116.025 euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

Romania devine al treilea stat in care se lanseaza modelul, din cele 58 de natiuni cu reprezentanta Maserati,iar pana in prezent importatorul a deja sapte comenzi pentru acest model.

Maserati Granturismo are patru locuri si un motor de 4,2 litri care dezvolta 405 cai putere si un cuplu maxim de 460 Newtonmetri. Cuplat la o cutie de viteze automata in sase trepte, modelul poate fi programat sa functioneze in patru regimuri, Auto Normal, Auto Sport, Auto Ice si Manual.

Pretul pentru Maserati Granturismo este de 116.025 euro, inclusiv TVA.

In prima jumatate a acestui an, in Romania s-au vandut sase automobile Maserati, un model Coupe si cinci Quattroporte, in vreme ce in 2006, numarul de modele vandute a fost de 16.

AutoItalia este importatorul oficial al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ssangyong. Prin InterMotorcycle, compania distribuie si marca de motociclete Honda.