Talibanii din Afganistan au prelungit pana miercuri la ora 20:30 GMT (23:30, ora Romaniei) termenul limita stabilit pentru eliberarea de catre guvern a opt prizonieri talibani, in schimbul celor 23 de voluntari sud-coreeni luati ostatici joi, in provincia Ghazni din estul tarii.

Informatiile au fost facute publice de purtatorul de cuvant al talibanilor, Mohammad Yousuf, care a anuntat ca gruparea l-a executat deja pe unul dintre sud-coreeni, relateaza Reuters.

"Daca autoritatile de la Kabul nu sunt dispuse sa ne elibereze detinutii, atunci la ora locala 01.00 (23.30 ora Romaniei), restul ostaticilor vor fi ucisi", a declarat Yousuf.

Initial, militantii islamisti au cerut in schimbul eliberarii celor 23 de ostatici sud-coreeni, punerea in libertate a unui numar egal de prizonieri talibani. De asemenea, ei au solicitat autoritatilor de la Seul retragerea imediata a militarilor din Afganistan.

Presedintele sud-coreean Roh Moo-hyun a anuntat ca trupele vor fi retrase la sfarsitul acestui an, asa cum fusese stabilit inainte de acest incident.

Cei 23 de voluntari sud-coreeni s-au deplasat in Afganistan cu o misiune umanitara. Ei doreau sa contribuie la imbunatatirea conditiilor igienico-sanitare ale localnicilor.