Concertele din Bucuresti lasa in urma lor cantitati uriase de deseuri reciclabile precum pahare de plastic, pahare de hirtie, ambalaje de tip PET ale bauturilor racoritoare sau cutii de plastic pentru sandwich-uri.

Eco Rom Ambalaje SA a initiat un program de colectare selectiva a deseurilor reciclabile in cadrul concertelor prin care a achizitionat 30 de containere ecologice speciale care sunt amplasate in incinta evenimentelor. Mesajele postate pe containere atentioneaza fanii muzicii de toate tipurile in vederea sortarii deseurilor.

Recent cei prezenti la concertul Rolling Stones, Coke Live si Live Earth au putut sorta deseurile de ambalaje de plastic de cele de hirtie de restul deseului menajer. Cantitatile de deseuri reciclabile la concertul Coke Live a fost de 3800 kg, la Rolling Stones 3000 kg iar la concertul Live Earth au fost colectate 1500 de kg de deseuri de ambalaje.

Ambalajele de plastic au reprezentat 80% din cantitatile mentionate. Cantitatile de deseuri de ambalaje au fost colectate de compania Urban SA si livrate catre operatorii economici reciclatori.

“Incercam si prin acest program sa contribuim la schimbarea comportamentului populatiei de a selecta deseurile de ambalaje.” a subliniat directorul general al companiei, Sorin Cristian Popescu.

‘’Colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje este o prioritate a companiei noastre. Romania, la fel ca multe alte tari, are obligatii clare de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje care decurg din preocuparea statelor pentru protectia mediului inconjurator.

Realizarea obiectivelor nationale de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje depinde de toate partile implicate in gestionarea deseurilor inclusiv de populatie. Eco Rom Ambalaje ofera un sprijin in acest sens prin imbunatatirea infrastructurii de colectare selectiva si prin programele de informare si educare a populatiei” a spus directorul general.

In Romania, deseurile de ambalaje provin in proportie de aproximativ 60% de la populatie, regasindu-se in deseurile menajere, si 40 % de la agentii economici. Conform datelor statistice din ultimii 2 ani, cantitatea totala de ambalaje pusa pe piata este in continua crestere, cu 10-15%, in conditiile in care se mentine tendinta de crestere a consumului de produse ambalate.

Eforturile de colectare selectiva de la populatie realizate de Eco-Rom Ambalaje se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale si companii de management al deseurilor. Pana in prezent, 20-25% din cantitatile de deseuri colectate si reciclate prin intermediul Eco Rom Ambalaje provin de la populatie.

Anul acesta compania s-a concentrat pe extinderea programului de colectare selectiva in 21 orase precum: Bucuresti, Cluj, Sinaia, Bacau. Populatia a reactionat in general pozitiv la campania de educare, aproximativ 40% utilizand containerele pentru colectare selectiva.