Seara de marti, 31 iulie 2007, va fi dedicata, in spatiul experimental E-uranus, muzicii lautaresti autentice. Programul va incepe la ora 19, cu mancare „haiduceasca”. De la ora 21, va fi proiectat filmului Gadjo dilo (“ in Every Soul There’s a Gypsy”), regizat de Tony Gatlif, iar la orele 23 va avea loc un concert sustinut de Taraful Haiducilor, informeaza ICR.

Originar din Clejani, Taraful Haiducilor a sustinut, incepand cu 1988, concerte pe toate meridianele. Tokyo, Paris, Singapore, Londra, New York, Los Angeles sunt doar cateva dintre orasele unde recitalurile Tarafului au cunoscut un mare succes.

Muzica lor s-a bucurat de aprecieri superlative din partea unor personalitati: „Cea mai buna formatie tiganeasca din lume” - Peter Culshaw, Telegraph; „Ceva mai presus de orice altceva am auzit” - Johnny Depp. In momentul de fata, formatia numara 11 membri, intre 20 si 85 de ani.

In Gadjo dilo, cautarea unei cantarete de muzica lautareasca auzita pe o caseta devine o calatorie initiatica in lumea fascinanta a muzicienilor romi romani. Desi a fost foarte bine primit in numeroase tari, Gadjo dilo nu a fost distribuit in cinematografele din Romania.

Produs in 1997, filmul l-a consacrat pe Tony Gatlif ca regizor cu un stil unic si a fost distins cu premii la festivaluri internationale importante, precum Locarno, Montreal, Paris, Sao Paulo, Bruxelles.

Evenimentul este organizat de Metropolis Film, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Institutul Francez.

Biletele se gasesc la Carturesti, la E-Uranus si pe www.bilete.ro. Pret: 20 RON