Peste cateva zile, temperaturile vor urca din nou la cote inalte. Potrivit directorului Administratiei Romane de Meteorologie, vineri este posibil sa fie anuntat un nou cod galben, pentru sfarsitul saptamanii. Vremea va reveni la normat la jumatatea saptamanii viitoare.

“Pana sambata, cand termperaturile vor urca din nou la 37 de grade Celsius, nu ne va ramane decat sa ne bucuram de vremea de joi si vineri cand se vor inregistra temperaturi normale pentru aceasta perioada.

La inceputul saptamanii viitoare, de asemenea, se asteapta temperaturi ridicate, urmand ca miercuri temperaturile sa revina la normal”, a declarat pentru HotNews, Ion Sandu, directorul ANM.

In vest, vijelii

In vreme ce pentru sudul tarii meteorologii anunta ca temperaturile vor creste, partea de vest si nord vest a fost afectata de furtuni.

Vijeliile au inceput, marti seara, in vest si se indreaptau spre centru in prima parte a zilei de miercuri. Potrivit canalelor de stiri, vantul puternic a lasat in pana de curent zeci de localitati din Mehedinti, Harghita si Bistrita, unde a plouat putin. Si in Harghita a fost furtuna.

  • Canicula din Romania a ucis 33 de oameni
  • Strategia de combatere a efectelor secetei, pe masa Guvernului
  • Scapam de codul rosu, vine vijelia