"La un comision mediu de 20 de euro pentru fiecare contract incheiat si un potential de circa 2,5 milioane de clienti, suma se ridica la cel putin 50 milioane de euro. Sunt cazuri unde companiile vor plati mai mult de 20 de euro pentru un contract", a adaugat Stan.

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, in perioada 17 septembrie-17 decembrie, salariatii cu varsta de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii administrat privat.

Angajatii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Angajatii care pana la finele perioadei de subscriere nu vor adera la un anumit fond de pensii private vor fi distribuiti aleatoriu companiilor care vor activa pe aceasta piata, in functie de mai multe criterii.

"Sunt interese si sume foarte mari la mijloc, iar concurenta intre companiile care vor activa pe acest segment de piata va fi acerba", a spus Stan.

Pe Pilonul II si-au anuntat intentia de participare si companiile OTP Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, ING Asigurari de Viata, Aviva, Omniasig, BCR, BRD, Bancpost, Interamerican, Allianz-Tiriac, AG2R Fond de Pensii si grupul sloven Prva (Prima Pensie).