"Aparatele foto reprezinta aproximativ 10% din totalul vanzarilor. Avem o crestere de 300% de la an la an pe acest segment de produse si estimam vanzari de peste sase milioane de euro in acest an", a declarat Radu Apostolescu, director si actionar al eMag.ro.

In primul trimestru, eMAG a raportat o cifra totala de vanzari de 16,5 milioane de euro.

Cele mai bine vandute marci au fost Canon, Sony, Fujifilm, Panasonic si HP. "Vanzarile s-au triplat de la an la an pe aceste branduri. In primul trimestru al acestui an, aceste cinci branduri au adus companiei doua milioane de euro", a precizat Radu Apostolescu.

Reprezentantii eMAG sunt de parere ca aparatele foto sunt produse usor vandabile pe Internet. "Inregistram vanzari din ce in ce mai mari pe aparate foto cu un zoom optic mare si aparate cu obiective interschimbabile pentru profesionisti sau semiprofesionisti", a declarat Apostolescu.

"Estimam ca piata de aparate foto digitale va fi anul acesta de 190.000 de unitati, iar eMAG va vinde aproximativ 20.000 de bucati si va avea o cota de piata de 10-12% din totalul de aparate vandute in Romania", este de parere directorul eMAG.

Un articol de Irina Crudu

Integral in Business Standard