Banca Transilvania a primit avizul BNR pentru noile norme de creditare, printre produsele care vor fi introduse numarandu-se si imprumuturile fara avans, a declarat Gabriela Nistor, director de retail al institutiei de credit.

Gradul de indatorare va ajunge la maxim 70%, in functie de veniturile clientilor, care trebuie sa depaseasca, la nivelul familiei, 2.000 de euro, si de categoria de risc in care acestia se incadreaza.

"Suntem pe ultima suta de metri in raportarea de informatii pozitive catre Biroul de Credit", a spus Nistor, aceasta fiind de fapt una dintre conditiile pentru ca bancile sa poate creste gradul de indatorare la peste 65%.

Banca Transilvania a decis sa ofere posibilitatea contractarii de credite fara avans, insa avansul standard va fi de 15%. "Creditele fara avans vor fi mai scumpe. Nu vom face diferentieri in functie de veniturile clientilor", a afirmat Nistor. Produsele realizate conform noilor norme ar putea fi introduse din 15 august.

Banca Transilvania este a sasea institutie de credit care a primit avizul BNR, dupa Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, BCR si ATEbank.

Un articol de R. D.

Integral in Romania libera