Codebitorii pot fi membri ai familiei solicitantului de credit, respectiv sotul sau sotia, rudele si afinii, au anuntat ieri reprezentantii RBL.

Totodata, RBL accepta si veniturile romanilor obtinute in strainatate, dar si sumele obtinute din activitati independente, precum taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate sau din chirii, pensii, drepturi de proprietate intelectuala.

"Am decis ca in calcularea bonitatii clientului sa acceptam pana la trei codebitori si sa luam in considerare si castigurile din dividende. Flexibilitatea in calculul bonitatii unui client poate face diferenta intre banci si implicit sa duca la cresterea numarului de clienti", a declarat Ionut Costea, presedintele bancii.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a fost prima banca de economisire-creditare din sistemul bancar romanesc, infiintata in iunie 2004. Produsele bancii se bazeaza pe o etapa de economisire, urmata de una de creditare, iar activitatea de creditare a fost initiata anul trecut.

Institutia de credit avea, la sfarsitul anului trecut, active de aproape 75 milioane de euro, in crestere cu peste 85%, avansul fiind generat in principal de majorarea depozitelor clientilor, si estimeaza pentru acest an o majorare la 135 milioane euro.

Un articol de R. C.