Tranzactia, care a fost semnata de vicepresedintele Cristina Zegheru, a inclus doar frecventele, nu si numele retelei, a confirmat fostul tenisman. Lagardere opereaza in Romania posturile de radio Europa FM si Radio 21.

"Noi suntem nevoiti sa cumparam licente pentru frecvente, pentru ca CNA nu ni le acorda la licitatii", a declarat presedintele EDI Romania. In aceste conditii, afirma el, singura posibilitate de a extinde Radio 21 in tara este achizitia de licente locale de la diverse retele regionale.

Dupa ce proprietarul retelei Mix FM, Aristotel Cancescu, presedinte al Consiliului Judetean Brasov, nu si-a mai vandut frecventele grupului Lagardere, desi procesul de negociere era extrem de avansat, compania a inceput negocierile cu reteaua Deea, ca alternativa.

Radio Deea detine 22 de licente terestre si una pe satelit care sunt, potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA), detinute de Radio Deea SRL, al carei actionar unic este Andreea Iancu.

Lagardere are in Romania 31 de licente prin Radio XXI SRL, dintre care una de satelit, si patru prin EDI Romania, dintre care doua sunt terestre, una de satelit si una nationala. Licenta nationala in baza careia emite Europa FM include 44 de frecvente terestre.

Frecventele achizitionate de la Deea, spune Nastase, vor fi folosite pentru a extinde Radio 21 in orasele in care acesta nu emitea. De asemenea, in acele orase in care au contracte de retransmisie pe diverse intervale orare cu posturile locale, frecventele vor fi folosite pentru a emite propriul continut.

Directorul general al Deea, Dumitru Paunescu, nu a dorit sa comenteze pretul sau stadiul tranzactiei.

Insa, surse din Directia de Licente din CNA au confirmat pentru Business Standard ca reprezentantii celor doua retele au fost prezente la CNA si urmeaza sa depuna cererea pentru cedarea licentelor de la Deea la Lagardere, cerere ce va fi analizata cel mai probabil in sedinta CNA din data de 31 iulie.

Un articol de Simona Fartat si Sorina Iordan

Integral in Business Standard