Festivalul ApaAerFoc continua in acest weekend cu un spectacol in nocturna pe lacul din Parcul Tineretului. Sambata 28 si duminica 29 iulie 2007, la ora 21.30, opt personaje isi dau intalnire pe oglinda lacului din Parcul Tineretului. Actorii sositi la Bucuresti de la gurile fluviului Rh?ne vor prezenta spectacolul Reflexiile lui Narcis, informeaza ICR.

„Un spectacol fermecator si rafinat, de mare impact vizual, cu o tehnologie incredibila” (ziarul german Kleine Zeitung)

„Reflexiile lui Narcis” (Narcisse guette) deseneaza pe suprafata apei un spatiu oniric-suprareal, populat de personaje stranii. Apa inseamna deopotriva reflexie si reflectie, oglindire si proiectie a sufletului.

Narcis, ferecat in el insusi, steril si fara urmasi, reuseste acum sa multiplice in milioane de c?pii: povestea lui este povestea suprematiei vizualului in lumea de azi.

Formata in anii 1980 in Camargue, intre spatii salbatice si zone industriale, Ilotopie este o companie specializata in actiuni de „dezordine artistica” menite sa revalorizeze spatiul public. Compania reuneste creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi si cercetatori. Acestia au pus bazele Centrului Citron Jaune.

Spectacolele pe suprafata apei disting compania Ilotopie in spatiul artelor vizuale de astazi.

Festivalul de teatru „Apa Aer Foc”, organizat de Institutul Cultural Roman, se va incheia cu spectacolul trupei Tuig din Olanda (4-5 august, 6 august in caz de ploaie, ora 21).

La spectacolul din Parcul Tineretului intrarea este libera.