Incendiile de padure, favorizate de temperaturile excesive, se extind rapid in Grecia. O femeie in varsta a murit in localitatea Diakofto, din Peninsula Peloponez, unde un incendiu a izbucnit in urma cu trei zile, ridicand bilantul victimelor in aceasta regiune la trei morti, au indicat surse ale serviciului de pompieri, citate de AFP.

In aceeasi localitate, o alta femeie in varsta a fost gasita carbonizata, dupa ce a refuzat sa-si paraseasca locuinta. Miercuri, pompierii anuntasera deja decesul unui barbat de 76 de ani, din satul vecin, Mamusia.

Focul a izbucnit marti in regiunea Aigion (la 200 km de Atena). Atatate de vantul puternic si de temperaturile ce depaseau 40 de grade, flacarile s-au extins la satele invecinate si zeci de case au fost mistuite. Cativa locuitori, in special persoane varstnice, refuzasera sa isi paraseasca domiciliile, motiv pentru care autoritatile nu exclud eventualitatea descoperirii de noi victime.

Alte 10 incendii se inregistrau joi in Grecia, cele mai grave facand ravagii in insulele Cefalonia si Zante, in Marea Ionica (vest), la Chios, in Marea Egee (est), la Hydra, in Golful Salonic, precum si la Kastoria si Kozani (nord).