Tanarul alpinist Radu Simion, 30 de ani, din Bucuresti, va organiza in perioada 29 iulie - 19 august 2007 o expeditie in Muntii Alpi, avand ca obiectiv escaladarea catorva dintre cele mai spectaculoase si inalte varfuri din Alpii Elvetieni, printre care si Dufourspitze (4634 metri - cel mai inalt varf din Elvetia).

Insotit de doi prieteni, el se va deplasa in zona Zermatt, o adevarata Mecca a alpinistilor din Elvetia, unde va incerca, in functie de conditiile climatice, sa atinga varfurile vizate.

Radu ne divulga tactica ascensiunii: “Vom avea la inceput o scurta perioada de aclimatizare, in cadrul careia o sa urcam un varf mai mic. Aceasta etapa ne va fi de mare ajutor intrucat ne vom aclimatiza corespunzator si astfel vom fi pregatiti pentru ascensiunile mai dificile care urmeaza.“

“Dupa cum se stie, incalzirea globala a afectat si lantul alpin, astfel incat de la un sezon la altul se produc schimbari dramatice”, ne poveste Radu.

“Ghetarii se topesc din ce in ce mai mult, devenind din ce in ce mai fragmentati, cu multe crevase care ingreuneaza si pericliteaza traversarea lor; eroziunea si temperaturile ridicate au ca efect direct inmultirea avalanselor (atat de stanca cat si de gheata), astfel incat, in anumiti ani, accesul la unii munti a fost interzis de echipele Salvamont.”

Radu Simion este insa increzator in reusita expeditiei. Ca palmares personal, el a mai escaladat varful Mont Blanc (4807m) in 2002 (cel mai inalt varf din Alpi) si Elbrus (5642m) din lantul Caucaz - cel mai inalt varf din Europa, in 2004. La aceste expeditii se adauga multe alte ascensiuni in tara si in strainatate.

Radu doreste sa multumeasca sponsorului sau - compania TotalSoft SA, precum si partenerilor sai media, Hotnews si Descopera, pentru sprijinul acordat.