Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri vanzarea a 13 imobile neinchiriate ale RA-APPS, a caror instrainare a fost aprobata de Consiliul de Administratie al Regiei, potrivit Newsin. In sedinta din 6 august a CA al RA-APPS vor fi aprobate preturile de pornire a licitatiilor, iar anunturile de vanzare vor fi publicate in termen de 30 de zile.

Conform secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan, la prima licitatie trebuie sa participe cel putin trei ofertanti, iar daca acest numar nu se intruneste, la reluarea licitatiei trebuie sa participe mininum doi ofertanti.

Banii incasati in urma vanzarii acestor imobile vor fi varsati la bugetul de stat, Bolojan estimand ca va fi vorba de "sute de milioane de euro".

RA-APPS va scoate la licitatie Complexul Balnear „Bradul” din Covasna, Vila „Predeal” din statiunea Predeal si terenul aferent de 240 de metri patrati, cabana Ranca din Gorj, minihotelul Covasna si vila Covasna din localitatea Covasna, cu un teren de 482,67 metri patrati, Vila numarul 19 „Alunis” din Cumpatu Sinaia, judetul Prahova,

cu un teren de 1.982,1 metri patrati, casa de oaspeti Bradet si Hotelul Gloria din Suceva, si un teren de 42.973,64 metri patrati in Poiana Brasov.

Vor mai fi scoase la licitatie Complexul de alimentatie publica „Dunarea” si Hotelul Dacia din Neptun-Olimp si terenul aferent de 6.808 de metri patrati.

Pe lista celor 13 imobile mai sunt Ferma Bradet nr.1 din municipiul Suceava si terenul aferent de 97.992 de metri patrati, Complexul - restaurant „Victoria” din Cluj- Napoca si terenul aferent de 2.470 metri patrati, Complexul agroindustrial „Apahida” din comuna clujeana Apahida cu un teren de 41.562 metri patrati.

De asemenea, vor mai fi scoase la vanzare nava-salupa "Danubius" si un apartament cu trei camere pe strada Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca.