Scriitoarea, in varsta de 42 de ani, a declarat ca scrierea paginilor de final din serie a obligat-o sa priveasca in urma, la ultimii 17 ani din viata sa, si sa isi aduca aminte de diverse lucruri: "Am rememorat nasterea celor trei copii ai mei, cele doua pierderi suferite si destramarea unei casnicii. Dar si multe momente fericite".

Harry, Ron si Hermione

Stim ca Harry se casatoreste cu Ginny si au trei copii, creandu-si astfel mediul familial calm si linistit de care nu a avut parte in copilarie. Cat despre ocupatia sa, Harry impreuna cu Ron, lucreaza la Ministerul Magiei, Departamentul Aurorilor, iar dupa toti acesti ani, „micul magician” este acum in fruntea departamentului.

Cei trei prieteni lucreaza impreuna in Ministerul Magiei
AP PHOTO

„Harry si Ron au revolutionat complet Departamentul Aurorilor", specifica Rowling. „Ei sunt acum experti. Nu conteaza ce varsta au si ce altceva au mai facut”, a adaugat ea.

Intre timp, Hermione, sotia lui Ron, este „destul de avansata” in Departamentul de Aplicare a Legii Magice, cu toate ca s-a amuzat la ideea de a deveni avocat in „Deathly Hallows”.

„Mi-am imaginat ca inteligenta ei si cunostintele sale despre modul de operare a Magiei Negre i-ar oferi o baza temeinica”, spune Rowling.

Harry, Ron si Hermione nu s-au alaturat aceluiasi Minister al Magiei cu care au fost incompatibili ani de zile; ei l-au revolutionat, ministerul devenind „un loc cu adevarat bun”. „Au creat o noua lume”, a spus Rowling.

Soarta scolii Hogwarts

Hogwarts a devenit o scoala "normala" de magie
AP PHOTO

La 19 ani dupa lupta de la Hogwarts, scoala de magie, farmece si vrajitorii, este condusa de un nou director („McGonagall s-a descurcat destul de bine”), si are un nou profesor de Aparare contra Magiei Negre.

Pozitia sa de profesor este la fel de sigura ca si a celorlate cadre didactice, dupa ce moartea lui Cap de mort a rupt vraja care nu permitea unui profesor sa ocupe acest post mai mult de un an.

Rowling nu a spus exact daca Harry, Ron si Hermione s-au reintors la scoala pentru a-si termina studiile, insa a precizat ca l-ar vedea pe Harry purtand "vechile discutii" cu profesorul de Aparare contra Magiei Negre.

Mai mult Harry Potter

Rowling a declarat ca va dezvalui mai multe detalii despre a Harry Potter intr-o enciclopedie care sa includa mai multe amanunte despre fiecare personaj si intamplare din cele sapte carti.

"Au existat foarte multe detalii pe care am vrut sa le scriu, dar la care am renuntat ulterior pentru ca nu erau atat de relevante. Acum le pot face publice, iar cititorii vor intelege mult mai bine intreaga poveste", a declarat scriitoarea.

"Ma confrunt cu obsesia fanilor care doresc neaparat sa afle care este prenumele stra-stra-strabunicului lui Harry Potter, asa ca aceste informatii vor fi binevenite", a adaugat autoarea romanului.