Operatiunile de imbuteliere si distributie ale Pepsi Americas in Romania si Republica Moldova au avut o contributie de cinci puncte procentuale la avansul de 12,6% al veniturilor grupului in trimestrul al doilea al anului, la 1,2 miliarde de dolari, potrivit informatiilor publicate de companie.

Profitul brut al grupului a urcat cu 15,7%, la 497,1 milioane de dolari, iar sapte puncte procentuale din acest avans au fost asigurate de activitatile din Romania si Republica Moldova.

Pepsi Americas, al doilea mare furnizor de produse Pepsi-Cola din lume, a anuntat, la inceputul lunii iulie, ca a preluat participatia de 51%, pe care nu o detinea inca, la grupul Quadrant-Amroq Bottling, producatorul si distribuitorul bauturilor Pepsi in Romania, pentru suma de 98 milioane de dolari.

QAB Romania face parte din grupul Quadrant Amroq Bottling Company Limited si detine doua unitati de productie a bauturilor racoritoare la Bucuresti, si una la Covasna, pentru apa minerala. Compania detine, de asemenea, drepturile de distributie in Republica Moldova.

integral in Romania Libera