Firma Flavus Investitii, care a cumparat activele Tractorul Brasov, intentioneaza sa reorganizeze productia, astfel incit in urmatorii patru-cinci ani sa se ajunga la 10.000 de unitati pe an. Potrivit companiei, investitiile se vor cifra la 100 de milioane de euro.

„Obligatia pe care ne-o asumam este sa producem tractoare, dar nu putem produce in pierdere“, a declarat Silviu Savin, unul dintre reprezentantii firmei Flavus, citat de MEDIAFAX. Savin a adaugat ca noul proprietar se afla deja in discutii cu mai multi investitori interesati sa devina parteneri strategici si a nominalizat firma indiana Mahindra& Mahindra.

Reprezentantul Flavus a declarat ca firma este interesata de dezvoltarea de proiecte imobiliare pe suprafata actuala a uzinei, de 126 de hectare, pe care a calificat-o drept „inutil de mare“ doar pentru productia de tractoare, in conditiile in care alte uzine similare folosesc doar o treime din acest spatiu.

„Nu excludem aceasta posibilitate. E un loc foarte bun pentru un parc industrial si pentru call-centere. Oare Brasovul nu mai are nevoie de birouri sau de locuinte? Dupa ce productia va fi reorganizata, vom vedea ce ramine. Despre anumite proiecte imobiliare vom discuta dupa ce vedem ce facem cu productia“, a sustinut Savin.

La inceputul lunii iulie, Flavus a cumparat, in urma unei licitatii publice, activele uzinei Tractorul pentru 77 de milioane de euro, fara TVA.

integral in Cotidianul