Organizatorii asteapta la acesta editie peste 60.000 de spectatori. Hotelurile si pensiunile din oras sunt aproape pline. Politisti din Mures vor participa la eveniment sub acoperire, deoarece autoritatile se tem ca participantii ar putea consuma droguri.

Printre atractiile festivalului se numara: The Exploited (Marea Britanie), Gogol Bordello (SUA), Kosheen (MB), Pendulum, DJ Tom Novy, Iris, Directia 5, Parazitii, Phoenix, Suie Paparude, Zdob si Zdub.

Seara de miercuri a fost deschisa pe Weekend Arena de cei de la Altar, urmati de una din cele mai populare formatii rock din Ungaria, Tankcsapda. Pe Kiss Arena, Mosaic DJ a deschis seara pentru cei de la Suie Paparude.

"Atmosfera a fost extraordinara. Publicul a fost incendiar si ne-a primit foarte bine", a declarat Junkyard de la Suie Paparude dupa concert. Gogol Bordello a incantat asistenta pe Scena Mures, iar Sarmalele Reci au concertat pe cea de-a patra scena, numita Zakusca.

Desi muzica este elementul principal, festivalul ofera si alte atractii pe parcursul celor cinci zile de desfasurare. Cel mai important eveniment pe langa muzica va fi Best of Film Festivals. Sectiunea cuprinde o selectie a celor mai bune si premiate pelicule de la festivaluri de film precum Festivalul International de Film Transilvania, Astra Film Fest, Film.Dok, B-Est sau Mediawave (Ungaria).

Pe langa film, este prezent si teatrul. In fiecare zi, inaintea concertelor, doritorii pot viziona spectacole sau recitaluri actoricesti, in limba romana sau maghiara. De asemenea, se organizeaza concursuri de fotografie si rezolvare de jocuri logice.

In timpul celor cinci zile de muzica este nevoie si de un zambet. Astfel isi gaseste locul si Festivalul umorului, editia 2007, care aduce in fata publicului experti in stand-up comedy.

O alta noutate este sportul extrem. Doritorii de senzatii tari pot alege sa faca bungee jumping (sarituri cu coarda elastica).

Editia din acest an a festivalului are o puternica amprenta ecologista. Organizatorii au pregatit, fluturasi, filme si concursuri, care incurajeaza comportamentul „verde”. Joi, ministrul Mediului, Attila Korodi, s-a aflat la Festivalul Peninsula pentru a discuta cu tinerii despre mediu si ecologie in cadrul Peninsulei Verzi.

Korodi a prezentat actiunile care insotesc acest proiect: un panou de mari dimensiuni pe care doritorii isi pot scrie mesajele “verzi” si inaugurarea unei serii de proiectii ale filmului “An Inconvenient Truth” dedicat pericolului incalzirii globale si promovat pe intreaga planeta de fostul vicepresedinte american Al Gore.

Festivalul are un buget de 700.000 de euro si se desfasoara in perioada 25-29 iulie, in Complexul Week-End din Targu Mures. Pretul unui abonament este de 140 lei, iar un bilet cumparat in timpul festivalului costa 35 lei.