Mihai Nicolae, fostul director al ziarului, si Cristi Godinac, presedintele Uniunii Sindicale MediaSind, au vorbit despre dedesubturile afacerii, sustinand ca manevrele de culise care au dus la inchiderea „Monitorului” il au in spate pe primarul Ploiestiului, Emil Calota.

Primarul Calota, sub tirul acuzatiilor

Mihai Nicolae, reprezentantul celor 25 de fosti angajati ai „Monitorului”, a dezvaluit ca, dupa publicarea unor anchete despre afacerile derulate de persoane din conducerea primariei, ziarul editat de Tipar Press SRL a fost inchis ca urmare a unei somatii semnate de un executor judecatoresc.

Potrivit membrilor redactiei, persoana care a cumparat, cu o suma „exorbitanta”, marca „Monitorul de Prahova” este Daniela Iuliana Niculai, angajata a unei firme conduse de ginerele primarului Emil Calota.

Cazul a fost reflectat in presa locala de „Gazeta de Prahova”, printre altele, care il citeaza pe Mihai Nicolae: „Au circulat zvonuri cum ca ziarul a fost cumparat de Emil Calota, pentru a-l inchide. Marca a fost achizitionata de un angajat al ginerelui primarului si mi-e greu sa cred ca ginerele nu a vorbit cu socrul sau la momentul respectiv”.

De asemenea, acesta spune ca scopul achizitiei este „stoparea articolelor la adresa administratiei locale pe care le publicau jurnalistii in acest moment”.

integral in EvZ