Nuntile celelebritatilor sunt in majoritatea cazurilor evenimente demne de invidiat. Majoritatea starurilor isi doresc ceremonii fastuoase, elegante si cu multi invitati. Revista Forbes a realizat un clasament al celor mai costisitoare nunti din ultimii 20 de ani.

Redactorii au avut in vedere preturile lucrurilor necesare la nunta si la petrecerea de sarbatorire a evenimentului - chiria pentru spatiu, florile, meniul, bauturile, muzica si tinutele mirilor. (Lunile de miere nu au fost incluse). De asemenea, Forbes a luat in considerare nuntile la care informatiile referitoare la cheltuieli au fost disponibile.

Top 10: Cele mai scumpe nunti ale celebritatilor din ultimii 20 de ani

Minnelli, Gest (foto:gothamist.com)

1. Liza Minnelli si David Gest - nunta estimata la 3.5 milioane de dolari

Liza Minnelli s-a casatorit cu producatorul David Gest in luna martie a anului 2002 la Marble Collegiate Church din New York, avandu-l drept cavaler de onoare pe Michael Jackson. Renumitul interpret Tony Bennett, acompaniat de aproximativ 60 de instrumentisti, a binedispuns cei peste 500 de invitati prezenti la eveniment. (Cuplul a divortat dupa doar un an de casnicie.)

2. Paul McCartney si Heather Mills - nunta estimata la 3 milioane de dolari

Fostul component al trupei Beatles, Paul McCartney s-a casatorit cu modelul Heather Mills in iunie 2002, la biserica St. Salvador din Monaghan, Irlanda, in fata a peste 300 de invitati. Petrecerea a fost una in stil indian; programul fiind sustinut de dansatori costumati in tinute indiene, iar meniul a fost vegetarian.

Hurley si Nayar (foto:niralimagazine.com, celebrity.org.au)

Sfarsitul petrecerii a fost marcat de un impresionant foc de artificii. (Momentan, Sir Paul si Heather sunt in mijlocul procesului de divort.)

3. Elizabeth Hurley si Arun Nayar - nunta estimata la 2.5 milioane de dolari

Actrita-manechin Elizabeth Hurley s-a casatorit cu omul de afaceri indian Arun Nayar in luna martie a anului 2007, bucurandu-se de o dubla ceremonie pe parcursul a opt zile.

Cruise si Holmes (foto: AP)

4. Tom Cruise si Katie Holmes - nunta estimata la 2 milioane de dolari

Actorii Tom Cruise si Katie Holmes s-au casatorit in noiembrie 2006. Ceremonia a avut loc in castelul Odescalchi (secolul al XV-lea) situat langa Roma.

5. Elizabeth Taylor si Larry Fortensky - nunta estimata la 2 milioane de dolari

Elizabeth Taylor s-a casatorit cu constructorul Larry Fortensky, cu 20 de ani mai tanar decat ea, in 1991. Aceasta a fost cea de-a opta casatorie a lui Taylor si a avut loc in resedinta lui Michael Jackson. (Cuplul a divortat dupa cinci ani de casnicie.)

6. Christina Aguilera si Jordan Bratman - nunta estimata la 2 milioane de dolari

Starul de muzica pop Christina Aguilera s-a casatorit cu producatorul

John si Furnish (foto:AP)

de muzica Jordan Bratman, in luna noiembrie a anului 2005, in nordul Californiei, la Napa Valley.

7. Elton John si David Furnish - nunta estimata la 1.5 milioane de dolari

Cantaretul Elton John s-a casatorit cu producatorul de film David Furnish in luna decembrie, 2005. Casatoria a fost oficiata la primaria din Windsor in fata a peste 600 de invitati, iar petrecerea a avut loc in locuinta lui John din Windsor.

Douglas si Zeta-Jones (foto:bridalwave.tv)

8. Michael Douglas si Catherine Zeta-Jones - nunta estimata la 1.5 milioane de dolari

Casatoria actorilor Michael Douglas si Catherine Zeta-Jones a avut loc in noiembrie 2000 la hotelul Plaza din New York. Accesul la petrecere a fost permis doar pe baza invitatiilor-holograma.

9. Tiger Woods si Elin Nordegren - nunta estimata la 1.5 milioane de dolari

Jucatorul de golf Tiger Woods s-a casatorit cu fostul model Elin Nordegren in octombrie 2004, in cadrul unei ceremonii secrete la Sandy Lane Resort in Barbados. Pentru eveniment, Woods a inchiriat intregul hotel.

10. Eddie Murphy si Nicole Mitchell - nunta estimata la 1.5 milioane de dolari

Nunta actorului Eddie Murphy cu Nicole Mitchell a avut loc in anul 1993, in luna martie. Petrecerea s-a desfasurat la hotelul Plaza din New York in fata a peste 500 de invitati. (Cei doi au divortat in 2006.)

Pentru a vedea intregul clasament realizat de Forbes si galeria foto corespunzatoare, click aici.