Retras anul acesta din competitiile sportive, vestitul patinator rus Evgheni Plusenko, multiplu campion european, mondial si olimpic, a avut parte de tot felul de intamplari, mai mult sau mai putin placute. In martie a fost jefuit - pagube destul de importante, evaluate la cateva zeci de mii de dolari.

Recent, a fost supus, in Germania, unei interventii chirurgicale la un picior. O problema mai veche, dar care a recidivat. Operatia, pentru care pacientul a platit o suma uriasa, a reusit. Plusenko va reveni pe ghiata la 31 august. O scurta aparitie, mai mult de incalzire.

Cat despre intrecerile sportive, prezenta marelui patinator la competitii internationale ramane inca sub semnul intrebarii. Desi cei care-l cunosc pe Iuscenko dau ca sigura inscrierea lui in concursuri, incepand din urmatorul sezon.

Dar poate cel mai rasunator si mediatizat eveniment din viata renumitului sportiv, a fost despartirea de sotia lui, Maria Ermak, marea pasiune a lui Evgheni, femeia pentru care, sustine presa de scandal, Plusenko era gata sa puna prematur punct carierei de sportiv.

L-a convins insa mama, Tatiana Vasilievna, si antrenorii, sa nu faca o asemenea greseala. Evgheni si Maria s-au casatorit in urma cu doi ani, dupa o relatie de cateva luni.

Prietenii spun ca Plusenko era inebunit dupa Maria, pe care o suna de cateva ori pe zi, indiferent de locul unde se afla. Dar casnicia celor doi nu a mers. Din vina cui? Parerile sunt impartite - unii o acuza pe ea, considerata prea pretentioasa pentru a rezista ca sotie de mare sportiv. Altii arata cu degetul in directia lui: lipseste mult, nu-i acorda atentia cuvenita, o ignora. Probabil adevarul e undeva la mijloc, ca de obicei.

Oricum, impotriva destramarii casniciei a luptat inclusiv mama lui Plusenko. Acum, cand fiul ei si-a recapatat libertatea, Tatiana Vasilievna s-a decis sa vorbeasca. „Este un afemeiat inrait”, sustine ea, foarte ingrijorata de atentia acordata de Evgheni sexului frumos.

„Pur si simplu nu poate fara femei”, recunoaste mama sportiva, suparata ca odrasla nu a mers pe urmele tatalui lui, un om fidel familiei si casei. Prima iubire a acestui artist al ghietii a fost blonda Uliana. „Mama, uita-te ce par are, ce piciore lungi are”, se minuna Evgheni, pentru care aspectul exterior al femeii joaca un rol major.

Plusenko a stat trei ani cu Uliana, mare iubitoare de petreceri si care-l cara pe patinator prin tot felul de baruri si restaurante. Mama se supara, dar nu putea face nimic. Dar Uliana si-a facut-o cu mana ei - la una din petrecerile organizate la vila lui Plusenko, s-a purtat necuviincios. A doua zi, Evgheni a dat-o afara, socat de comportamentul alesei inimiii lui.

Apoi, in viata tanarului s-au perindat tot felul de femei, pana cand a aparut Masa. Tatiana Vasilievna a indragit-o din prima clipa. „Maria a fost candidatura ideala, era alegerea perfecta pentru fiul meu. Dar bucuria a durat prea putin, astfel ca la un moment dat ruptura a fost iminenta”, spune mama.

Potrivit spuselor sale, „Masa este o mama excelenta si un prieten de nadejde. Doar relatiile personale cu Jenia au intrat, din pacate, in impas”.