Tehnicianul echipei CSM Resita, Aihan Omer va prelua conducerea echipei nationale a Romaniei, si are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2009. Omer il inlocuieste in functie pe Lucian Rasnita care a demisionat dupa ratarea calificarii la EURO2008 si revine la echipa nationala unde a mai ocupat postul de secund in doua randuri.

"Ma simt onorat ca am fost numit antrenorul nationalei, cu atat mai mult cu cat a fost un fel de concurs. De obicei, antrenorii sunt numiti la nationala, dar acum a fost diferit. Sincer, nu am crezut ca voi castiga. Ma surprinde perioada scurta, dar ne vom apuca de treaba, pentru ca ne dorim cu totii, eu, jucatorii si federatia, sa ne calificam la Mondialele din 2009."

Aihan Omer

Noul selectioner al nationalei are 47 de ani si antreneaza de 17 ani, prima sa echipa fiind CSS Medgidia. De-a lungul carierei, el a mai pregatit formatiile Dacia Pitesti, Minaur Baia Mare, Fibrex Savinesti, HCM Constanta si in prezent UCM Resita, cu ultima castigand sezonul trecut Challenge Cup.

A castigat de cinci ori campionatul Romaniei (cu Minaur Baia Mare-1999, Fibex Savinesti-2002, 2003 si HCM Constanta-2004, 2005) si tot atatea Cupe ale Romaniei.

Pentru postul de selectioner, Consiliul de Administratie al Federatiei Romane de Handbal a avut de ales intre Omer si Vasile Stanga, castigatorul primind opt voturi pentru si 3 impotriva, iar doi membri s-au abtinut. FRH a acceptat decizia tehnicianului de a conduce in paralel si echipa de club CSM Resita.