Un tanar din Radauti de 28 de ani, extradat in urma cu doua saptamani de autoritatile italiene, sustine ca a fost implicat in mai multe actiuni criminale la ordinul Mafiei. Aflat in arestul Politiei Suceava, el a acceptat sa-si spuna povestea, cu conditia de a nu-i fi dezvaluita identitatea.

Tanarul vorbeste cu un puternic accent italienesc. Dupa ce a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru inselaciune a fugit din tara, stabilindu-se langa Torino.

Aici a infiintat o fundatie umanitara si o organizatie de aparare a drepturilor romanilor. Asa a ajuns sa cunoasca diversi oameni de afaceri. „Unul mi-a propus sa-mi doneze o suma de bani. El scapa de taxe, eu luam 30.000 de euro”, povesteste suceveanul. Cu timpul, i s-au cerut tot felul de servicii.

„Trebuia sa duc cate un pachet la o anumita adresa. Eram un fel de curier”, spune el. In pachete erau droguri sau bani falsi. „Am luat si 10.000 de euro la un singur transport”, se lauda el.

Ultima data i s-a cerut sa participe la un asasinat: „Au venit la mine si mi-au spus ca trebuie sa pun doar un „bagaj” sub masina unui judecator si a unui procuror”. Recunoaste ca a acceptat oferta, dar spune ca voia doar sa puna mana pe bani.

A luat insa legatura cu carabinierii si le-a marturisit totul. „Aveam telefoanele interceptate si eram fotografiati la fiecare pas. In ziua in care am pus bomba sub una dintre masinile magistratilor, am fost arestati cu totii”, mai spune barbatul.

Integral in EvZ