Venituri si investitii in crestere, angajati mai multi si extinderea activitatilor. Astfel isi caracterizeaza activitatea desfasurata in trimestrul al doilea, in Romania, majoritatea companiilor internationale, potrivit unui barometru realizat de firma de consultanta si audit KPMG.

Aproximativ 60a din cele 100 de companii straine chestionate sustin ca veniturile lor au sporit in cel de-al doilea trimestru, fata de doar 40% care au afirmat acest lucru despre primele trei luni din 2007. Doar sub 10% din companii au consemnat venituri mai mici, in timp ce la peste 30% din firme veniturile au ramas neschimbate.

Sondajul KPMG mai releva faptul ca aproape 60% din companiile straine au investit mai mult in perioada aprilie-iunie, comparativ cu trimestrul precedent, cand doar 40% au avut investitii in crestere.

Angajari la firmele straine

Sporirea investitiilor a mers mana-n mana cu marirea numarului de angajati. Mai multe companii care au raspuns la intrebarile pentru realizarea studiului KPMG au facut angajari in cel de al doilea trimestru fata de primul trimestru al anului. Firmele nu se intrec insa in angajari.

Peste 10% din firme au facut reduceri de personal in trimestrul II, se arata in sondaj. In schimb, numarul companiilor straine care vor da afara angajati va fi de doua ori mai mic in perioada iulie-septembrie.

Integral in EvZ