Numarul reclamatiilor impotriva firmei care a organizat concertele lui Julio Iglesias in Romania creste de la o ora la alta. Spectatorii isi vor banii inapoi. Societatea va fi cercetata si risca o amenda de 300 milioane de lei vechi si returnarea banilor catre consumatori.

Numarul reclamatiilor impotriva firmei care a organizat concertele lui Julio Iglesias in Romania creste de la o ora la alta. Cei care au asistat la aceste spectacole jenante isi vor banii inapoi.

Directorul OPC Bucuresti, una dintre victimele bataii de joc din Capitala, ne-a declarat ca firma va fi cercetata si ca aceasta risca o amenda de 300 milioane de lei vechi si returnarea banilor catre consumatorii nemultumiti.

Oficiul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti a demarat cercetarile in cazul concertelor lui Julio Iglesias sustinute in localitati din Romania. „Am primit zeci de reclamatii din partea spectatorilor, reclamatii care sosesc continuu si din Capitala, dar si din Timisoara si Sibiu, unde s-au mai desfasurat spectacole.

Firma Music Management International a fost reclamata pentru proasta organizare a concertelor cu Julio Iglesias. Este vorba despre oameni care nu si-au gasit locurile, pentru ca acestea nu existau si despre sonorizarea mizerabila. Din pacate, am fost si eu la concertul din Bucuresti si am trait pe viu bataia de joc. Am fost cu sotia si, pentru ca nu ne-am gasit locurile, am stat in picioare.

Apoi ne-am asezat pe alte locuri, de unde am fost ridicati. Ulterior, ne-am retras undeva, in spate, de unde am vazut ce am putut, pana cand am plecat. Sonorizarea a fost sub orice critica. Au fost foarte multi spectatori care n-au auzit absolut nimic si care au stat 20-50 de minute si apoi au plecat acasa, dezamagiti.

Am luat legatura cu firma organizatoare si reprezentantii acesteia erau plecati la Constanta, unde avea loc un alt concert cu acelasi Julio Iglesias. Luni ii vom contacta din nou si le vom cere contractele incheiate pentru sonorizare, pentru paza, pentru locuri.

Trebuie sa vedem ce trebuia sa fie asigurat prin contracte si care au fost obligatiile, pentru ca n-au existat nici macar oameni de ordine la care sa apelezi. Firma este oricum vinovata si risca o amenda maxima de 300 milioane de lei vechi. Toti cei care au facut reclamatii au solicitat si recuperarea sumelor platite pentru bilete.

Un bilet a costat intre 500.000 si 5.000.000 de lei vechi si vom dispune returnarea sumelor catre cei care au reclamat. Daca firma va refuza acest lucru, ii vom indruma pe cei nemultumiti catre Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, care le va asigura asistenta juridica pentru actionarea in instanta a firmei organizatoare in scopul recuperarii banilor.

In plus, vom face o nota catre Ministerul Culturii si toate institutiile cu care firma colaboreaza pentru a-i informa despre «seriozitatea» societatii organizatoare“, ne-a declarat Constantin Cerbulescu, directorul OPC Bucuresti.

Cerbulescu a mai precizat ca Oficiul inca mai asteapta reclamatii legate de concertul lui Iglesias de la Bucuresti, ba chiar si dupa cel de la Constanta, care are loc sambata.

Integral in Gardianul