Final de poveste. Andrei Iucinu este fiul legitim al lui Dumitru Tinu, iar intre ziarist si Emilia Iucinu „a fost dovedita o convietuire permanenta”. In motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti, finalizata ieri, se arata ca „atitudinea prezumtivului tata fata de Andrei Iucinu poate fi interpretata ca o marturisire tacita de paternitate”.

Decizia de mai sus are un dublu soc. Indirect, hotararea magistratilor afecteaza si situatia actionariatului de la cotidianul „Adevarul”, ziar la care Iucinu viseaza sa faca parte din echipa de conducere.

„Vreau sa reconstruiesc „Adevarul”

Practic, in momentul vanzarii pachetului majoritar „Adevarul” catre Dinu Patriciu, Ana Maria Tinu, fiica ziaristului, a retinut 24a din actiuni, tocmai pentru eventualitatea in care ar ajunge la partaj din cauza recunoasterii paternitatii lui Iucinu.

Din acest ultim procent, instanta a decis ca, in cazul unei decizii favorabile lui Iucinu, la acesta sa ajunga doar 8a din pachetul „Adevarul”.

Ieri insa Andrei Iucinu avea alte planuri. „Intentionez oricum sa cer anularea certificatului de mostenitor al lui Dumitru Tinu si, implicit, a intregii tranzactii, chiar si cea catre Dinu Patriciu. Indiferent de procentul care-mi va reveni la final, nu intentionez sa-l vand. Ziarul a decazut in ultimul timp si intentionez sa pun umarul la reconstructia sa”, a declarat Iucinu.

Prins in barca PRM

Andrei Iucinu s-a mai „afirmat” in opinia publica si cu ocazia discursului de condamnare a regimului comunist din Romania, tinut de Traian Basescu. Atunci, tanarul a detinut „functia” de lider al unui grup de PRM-isti (partid din care, de altfel, face si el parte).

Pe tot parcursul discursului, Iucinu a incercat sa le dea un „exemplu con-structiv” colegilor sai, agitand de zor un cartonas rosu si huiduindu-l incontinuu pe presedinte. „Dusmanul” de conjunctura al lui Iucinu, Dinu Patriciu, este injurat si balacarit saptamanal in publicatia „Romania Mare”, revista condusa chiar de Vadim Tudor.

Integral in EvZ