Atacantul giulestean Ionut Mazilu a fost artizanul celor doua goluri ale Rapidului in prima partida jucata in Liga Intai de Dacia Mioveni.

Varful lui Cristiano Bergodi a deschis scorul cu o lovitura de cap deviata in propria poarta de portarul gazdelor si apoi a inchis tabela cu un sut plasat, dupa ce Daniel Costescu restabilise egalarea, dar vazuse trei minute mai tarziu cartonasul rosu.

"A fost un meci dificil. In prima repriza echipa mea a jucat modest si a revenit in partea a doua. Victoria este meritata. Ma bucur pentru cele trei puncte deoarece meciul a fost foarte dificil, Dacia jucand cu entuziasmul echipei care vine dintr-o divizie inferioara si isi doreste mai mult decat poate."

Cristiano Bergodi - antrenor Rapid

"Consider ca am fost dezavantajati flagrant de arbitri: ofsaid la primul gol, hent la Dani Coman la marginea careului si eliminare nejustificata a lui Costescu. Este posibil sa facem memoriu deoarece se poate considera ca a fost viciere clara de rezultat. Chiar daca am pierdut, eu sunt multumit de felul in care a jucat echipa. Este o formatie complet noua si nu am avut timpul necesar sa o omogenizam."

Florin Marin - antrenor Dacia Mioveni

Prima repriza a fost echilibrata, Rapid trecand pe langa deschiderea scorului prin Cesinha si Mugurel Buga, blocati de fiecare data de Razvan Stanca. In ultimul minut din prima repriza, Dacia putea marca prin Trofin, sutul acestuia din interiorul careului fiind blocat la timp de Danut Coman.

Suporterii argeseni au protestat indelung in minutul 64 cand portarul giulestean Danut Coman a iesit in afara careului si a oprit mingea cu mana, dar arbitrul Augustus Constantin a considerat ca mana goalkeeperului giulestean era in suprafata de pedeapsa. Reluarile tv il contrazic pe centralul valcean.

Giulestenii deschid scorul in minutul 65 cand portarul Razvan Stanca si-a introdus balonul in propria poarta dupa o lovitura de cap a lui Ionut Mazilu. Mingea trimisa de atacantul rapidist a izbit bara laterala si apoi l-a lovit pe Stanca in spate si a intrat in plasa.

Egalitatea este restabilita in minutul 74 cand Daniel Costescu se inalta de langa Bozovic si trimite cu capul in poarta de la 8 metri, in urma unei lovituri libere de pe partea stanga. Costescu isi inscrie numele in istoria micutului club argesean, fiind autorul primului gol al Daciei in Liga Intai.

Trei minute mai tarziu, Costescu devine demonul Daciei, primind al doilea cartonas galben pentru o simulare in careul giulestean. Primul avertisment il primise in prima repriza, tot pentru o simulare.

Ionut Mazilu aduce linistea giulestenilor in minutul 85. Emil Dica a centrat perfect in suprafata de pedeapsa de pe partea dreapta si nouarul giulestean, aflat liber la 7 metri de poarta lui Stanca, a avut timp sa preia balonul si sa il trimita pe langa portarul Daciei, iesit in intampinare.

Dacia debuteaza astfel cu stangul in Liga Intai, antrenorul Florin Marin care a preluat echipa in aceasta saptamana dupa demisia lui Ion Moldovan, autorul promovarii, avand inca de lucru pentru a crea o echipa care sa se mentina pe prima scena.

Ajutorul vine insa de la unul dintre finantatori, Gigi Netoiu care l-a adus la Mioveni pe Ovidiu Herea, cel care a semnat inaintea partidei un contract pentru patru sezoane cu Dacia, club care va plati lui FC National 4,1 milioane de euro, 80% din suma fiind furnizata de Netoiu.