Traficul rutier a fost oprit, duminica, pentru 5 minute pe Calea Victoriei si Bulevardul Elisabeta, in intervalul 10.15-10.45, cu ocazia Zilei Imnului National, se arata intr-un comunicat al MApN. La Bucuresti, manifestarile au inceput la ora 10, in Piata Tricolorului, din fata Cercului Militar National.

Imnul va fi interpretat de formatii de muzica militara ale Ministerului Apararii si de Fanfara Jandarmeriei Romane. La eveniment au fost invitati reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, atasati militari straini acreditati in Romania, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere.

Mesajul presedintelui cu ocazia Zilei Imnului

Si presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj poporului cu ocazia sarbatoririi Zilei Imnului National. Seful statului aminteste ca odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana problemele nu au luat sfarsit pentru cetateni, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

„Anul acesta am devenit membri ai Uniunii Europene, indeplinind astfel principalul obiectiv politic fixat dupa caderea regimului comunist in decembrie 1989. Dar acest lucru nu inseamna ca au disparut toate problemele, nu inseamna ca nu mai exista nedreptate, saracie sau coruptie”.

In mesajul sau, presedintele mai spune ca : "Indemnul Desteapta-te, romane ne duce cu gandul la toate generatiile care au construit statul roman, la dificultatile prin care am trecut, la suferintele indurate. Orice natiune se fondeaza pe respectul fata de trecut si pe solidaritatea si respectul intre membrii sai.

Iar acest respect este simbolizat atat de bine de momentele in care cantam, impreuna, Desteapa-te, romane".