O jurnalista rusa, critic aprig al Kremlinului si membra a formatiunii politice condusa de fostul campion mondial la sah, Garry Kasparov, a fost internata cu forta intr-un spital psihiatric din cauza activitatilor sale politice.

Larissa Arap a fost retinuta la inceputul lunii iulie, in orasul Murmansk, in timp ce se afla intr-o clinica pentru a face analizele necesare obtinerii permisiului de conducere, a declarat Elena Vassilieva, presedinta filialei din Murmansk a Frontului Civil Unit, condusa de Kasparov, cunoscut opozant al presedintelui Putin.

Arap a fost luata cu forta de politistii rusi care au sosit la spital intr-o ambulanta si care au dus-o imediat la un centru psihiatric. Ea a fost transferata, joia trecuta, intr-un spital psihiatric inchis aflat la 150 de kilometri distanta de oras, a adaugat Vassilieva.

Recent, Arap scrisese un articol despre relele tratamente la care sunt supusi copiii in spitalele psihiatrice si a luat parte la o manifestatie a Frontului Civil Unit in iunie. Vassilieva acuza autoritatile ca au ordonat internarea jurnalistei din motive politice.

"Nu este bolnava. E posibil sa fi avut o stare nevrotica, insa nu si-a pierdut niciodata controlu", a spus Vassilieva.