Andrei Pavel a fost invins in ultimul act al turneului croat de la Umag, cedand in doua seturi in fata spaniolului Carlos Moya care s-a impus cu 6-4, 6-2. A fost a cincea intalnire directa dintre cei doi, Moya conducand acum cu 4-1. Spaniolul a castigat in Croatia al 20-lea turneu al carierei.

Pavel nu a reusit niciun break in fata spaniolului, din patru sanse avute, in timp ce Moya s-a impus de trei ori pe serviciul "Cneazului". Pentru Pavel, finala de la Umag a fost a noua din cariera, romanul avand in palmares trei titluri ATP.

Pentru calificarea in finala, Pavel va incasa un cec in valoare de 30.000 de euro si va primi 120 de puncte in clasamentul ATP.

Saptamana petrecuta in Croatia a fost cea mai buna in acest an pentru roman, care a trecut in turul intai de al treilea favorit al turneului, Ivan Ljubicic, iar in turul al treilea l-a invins pe al saptelea cap de serie, italianul Filippo Volandri. Ceilalti doi oponenti ai "Cneazului" in drumul spre finala au fost Robin Hasse (Olanda) si Viktor Troicki (Serbia).