Totodata, Skopek, responsabil cu activitatea de retail, este de parere ca ritmul de crestere a vanzarilor de noi credite se va ridica la 30% lunar dupa ce noul sistem va fi pe deplin functional si toti angajatii vor fi familiarizati cu noile norme.

Directorul de comunicare al bancii, Corneliu Cojocaru, a declarat ca aceasta crestere a volumului de credite acordate a fost franata de canicula care s-a manifestat in aceasta luna.

BCR a primit la jumatatea lunii iunie avizul bancii centrale asupra noilor norme de creditare.

In ceea ce priveste masura de renuntare la impunerea unui avans pentru anumite categorii de clienti, ce a fost anuntata pentru cea de-a doua jumatate a anului, Skopek a spus ca banca nu a finalizat inca discutiile interne pe aceasta tema.

Banca nu se ridica inca la standardele grupului din care face parte

Potrivit unui studiu tip "mystery shopping" realizat de BCR, institutia de credit se situeaza inca sub standardele grupului austriac Erste, din care face parte, referitor la modul de deservire a clientilor, cunoasterea si prezentarea produselor de catre angajati.

"Ne situam sub standardele Erste si ale altor tari din regiune, dar vestea buna este ca nu suntem departe de situatia in care se aflau bancile din celelalte tari", a mentionat Skopek.

Acesta a mentionat ca astfel de actiuni vor fi organizate la nivelul intregii retele nationale a institutiei. Metodologia de sondare este similara cu cea a Erste, insa difera in anumite privinte, intrucat preferintele consumatorilor difera de la tara la tara.

BCR deschide in urmatoarele luni o banca pentru locuinte

Programul de Integrare si Dezvoltare a BCR in perioada 2007-2009 are in vedere masuri de imbunatatire a serviciilor si de crestere a satisfactiei clientilor.

Ca planuri de viitor, reprezentantii bancii si-au reafirmat intentia de a deschide o banca pentru locuinte. Astfel, in urmatoarele luni, banca are in vedere realizarea mai multor proiecte in zona de retail, printre care o banca pentru locuinte, un fond de pensii private si unitati teritoriale specializate in credite ipotecare.

In prezent, pe piata romaneasca functioneaza doua banci de acest tip, HVB Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, care ofera produse de economisire-creditare in special pentru persoanele care doresc un credit imobiliar.

Un articol de Adina Vlad

Integral in Curierul National