Dawnay Day intentioneaza sa investeasca pe piata de real-estate din Romania circa 900 milioane euro. Grupul s-a lansat oficial pe piata din Romania in urma unei investitii de 246 milioane euro in construirea de centre comerciale in Arad, Cluj, Satu Mare si Baia Mare sub numele de Atrium Centers.

Martifer ar putea investi in piata romaneasca

Compania Martifer SGPS a cumparat cu 30.000 de euro 60% din Global Shopping, cea mai mare firma portugheza independenta specializata in managamentul centrelor comerciale, urmand sa dezvolte mai multe centre comerciale in Romania, Portugalia si Polonia, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Achizitia Global Shopping va asigura Martifer "o echipa experimentata, pentru dezvoltarea proiectelor din acest domeniu programate pentru Portugalia, Polonia si Romania", a declarat directorul general al grupului, Carlos Martins, intr-un interviu acordat publicatiei portugheze Jornal de Negocios.

Conform articolului din publicatia Jornal de Negocios, Martifer, companie afiliata la grupul Mota-Engil, a investit deja 500 milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare, inclusiv centre comerciale, parcuri de retail si centre logistice.

Compania manifesta un viu interes fata de oportunitatile existente in Spania si Europa de Est.

Hornbach si Carrefour vor inaugura noi hipermarketuri

Hornbach a intrat pe piata din Romania anul acesta, cand a lansat primul sau magazin, in care a investit 25 de milioane euro. In urmatorii ani, reprezentantii companiei vizeaza extinderea retelei de magazine Hornbach din Romania cu inca noua centre comerciale, dintre care patru vor fi amplasate in Bucuresti.

In tara noastra, Carrefour detine 7 hipermarket-uri, in care a investit aproximativ 200 milioane euro. Retailerul a deschis in Bucuresti un numar de 4 hipermarket-uri, iar in orase precum Constanta, Ploiesti si Brasov detine cate un magazin. Compania urmeza sa inaugureze in toamna acestui an primul hipermarket din Cluj-Napoca, in cadrul Polus Center.

Investitia in noul magazin Carrefour este estimata intre 25 si 40 de milioane euro.

Un articol de Simona Parva

Integral in Curierul National