A fost "probabil cel mai mare artist cineast, luand in considerare toata activitatea, de la inventarea camerei de filmat", spunea Woody Allen in 1988, intr-un tribut cu ocazia aniversarii varstei de 70 de ani.

Ingmar Bergman a devenit renumit pe plan mondial in 1955, cu filmul "Zambetele unei nopti de vara".

Filmul "A saptea pecete", lansat in 1957, contine una dintre cele mai faimoase imagini din cinematografie, un cavaler care joaca sah cu Moartea.

"Imi era foarte frica de moarte", spunea atunci Bergamn, explicandu-si starea din timpul realizarii filmului care a fost nominalizat la Oscar.

A castigat trei premii Oscar pentru cel mai bun film de limba straina, cu "Izvorul fecioarei", "Prin oglinda" si "Fanny si Alexander". A mai fost nominalizat in total de noua ori, la categoriile "Cel mai bun film", "Cel mai bun regizor" si "Cel mai bun scenariu original", dar nu a castigat.

In 1971 i-a fost atribuit Premiul Memorial Irving G. Thalberg, care se acorda periodic pentru "producatori creativi, a caror activitate profesionala reflecta in mod consistent o inalta calitate in cinematografie".

"Fanny si Alexander" a primit si Globul de Aur pentru cel mai bun film strain in 1984. Filmele lui Bergman au mai fost nominalizate de trei ori la Premiile Caesar si de doua ori la Bafta.

A fost casatorit de cinci ori si a avut sapte copiii. Din 1995, de la moartea ultimei sale sotii, traia in cea mai mare parte a timpului singur, la locuinta din Faro.