Talibanii din Afganistan au executat prin impuscare un nou ostatic sud-coreean din grupul celor 23, rapiti in urma cu 10 zile, in provincia Ghazni, din estul tarii. Miercuri, un alt ostatec a fost omorat, dupa ce negocierile dintre liderii talibani si oficialii afgani au esuat. Cadavrul victimei a fost descoperit in provincia Ghazni, la 140 de kilometri sud de Kabul, relateaza AFP.

Militantii islamisti au cerut in schimbul eliberarii ostaticilor sud-coreeni, punerea in libertate a unui numar egal de prizonieri talibani. De asemenea, ei au solicitat autoritatilor de la Seul retragerea imediata a militarilor din Afganistan.

Autoritatile afgane au confirmat, luni, ca nu intentioneaza sa elibereze detinuti islamisti in schimbul punerii in libertate a sud-coreenilor, in pofida discutiilor purtate de emisarul special al Coreii de Sud Baek Jong-chun cu presedintele afgan Hamid Karzai.

Cei 23 de voluntari sud-coreeni s-au deplasat in Afganistan cu o misiune umanitara. Ei doreau sa contribuie la imbunatatirea conditiilor igienico-sanitare ale localnicilor.