Doar 23,2% sunt de acord ca Basescu sa pufaie cate o tigara in spatii publice, iar 19,6% nu vad nicio problema sa mai bea cate un sprit.

46% dintre respondenti nu au insa nicio problema ca Basescu conduce masina personala, desi are oricand la dispozitie un sofer. Doar 17,5% sunt in dezacord total cu acest tip de comportament, mai releva sondajul IPP.

41% dintre cei intervievati accepta exprimarea libera a sefului statului si 34,7% nu vad nimic anormal in faptul ca Basescu iese in public fara garzi de corp.

Totusi, gestul sefului statului de a-i lua unei ziariste telefonul cu care il filma, referindu-se apoi la ea ca la o „tiganca impu-tita”, intr-o discutie cu sotia, este descalificat de 75,8% dintre romani, in timp ce 24,2% aproba comportamentul acesta.

Intentie de vot

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar fi votat pentru un al doilea mandat de 65,8% dintre cei care s-ar prezenta la urne. Pe locul doi, la o distanta considerabila s-a plasat Mircea Geoana, cu 6,6%. Surprinzator, Adrian Nastase ocupa pozitia a treia cu 5,5%de Gigi Becali, cu 5,4%, si Corneliu Vadim Tudor, cu 5,2%.

Integral in Evz