Practic, prezentarea acestui nou coupe este facuta in acelasi timp cu aparitia pe piata a noului Peugeot 308. Ambele sunt realizate pe aceeasi platforma tehnica T7 si, dupa cum se prezinta in imagini, RC Z este foarte aproape de intrarea in productia de serie.

Este un coupe cu 2+2 locuri foarte usor, gratie folosirii a numeroase componente de aluminiu.

Insa punctul forte va fi, ca de atatea alte ori in cazul Peugeot, designul acestui model - fluid, elegant, spectaculos si, in consecinta, foarte atragator.

Masoara 4,276 metri lungime, este lat de 1,840 metri si inalt de doar 1,320 metri. Preia, desigur, o serie de elemente de la 308 hatchback, precum desenul rotilor, elemente de suspensie sau partea frontala a caroseriei.

Interesanta este si partea din spate a caroseriei, nu foarte plonjata, cu „umeri“ lati, a caror linie porneste din fata rotilor posterioare, grupuri optice cu design dinamic, inspirand viteza (tehnologie cu LED) si cu policarbonat in locul sticlei clasice, la luneta.

Interiorul a fost desenat pentru a fi cat mai spatios si versatil, cu o tusa de eleganta accentuata de folosirea elementelor din aluminiu sau in culori metalice, de tapiteria din piele, ba chiar si de ceasul Bell&Ross, amplasat pe o consola centrala foarte interesant desenata.

Integral in AutoNews.ro