Presedintele director-general interimar al TVR, Alexandru Sassu, si autoritatile locale din Brasov se contrazic in privinta datei la care reprezentantii televiziunii publice trebuiau sa comunice ca au banii ne-cesari pentru organizarea festivalului.

Astfel, la fel ca anul trecut, spectacolul Cerbul de Aur, care ar fi trebuit sa-si aniverseze a 16-a editie, a fost anulat.

Primaria a asteptat un raspuns din partea TVR

George Scripcaru, primarul Brasovului, a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca TVR nu a trimis primariei niciun raspuns legat de organizarea editiei 2007 a Festivalului Cerbul de Aur.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Nu mi-au trimis niciun raspuns, deci nu cred ca se va organiza Cerbul de Aur anul acesta”, a declarat Scripcaru pentru Mediafax.

Mai mult, primarul Brasovului a precizat ca, daca TVR va face rost de fondurile necesare organizarii evenimentului, acesta tot nu s-ar putea organiza pentru ca nu mai este suficient timp.

Singura posibilitate intrevazuta de primar, si care a fost oricum ratata de TVR, din punctul sau de vedere, era ca televiziunea publica sa aloce suma necesara organizarii festivalului pana la sfarsitul lunii iulie, ceea ce ar fi insemnat ca evenimentul muzical sa aiba loc in octombrie.

Intr-o conferinta de presa, organizata pe 10 iulie, primarul brasovean a declarat ca asteapta un raspuns de la TVR in termen de zece zile, insa acesta a expirat fara ca postul public sa trimita vreun raspuns.

In replica, Alexandru Sassu, presedintele director-general interimar al TVR, a spus ca data la care trebuia sa dea un raspuns era 31 iulie, nu 20 iulie si ca discutiile purtate pe 10 iulie cu autoritatile brasovene sustineau varianta unui ajutor financiar din partea unor posibili sponsori.

TVR nu are bani pentru organizarea festivalului

Alexandru Sassu a precizat printr-un comunicat de presa ca, in urma intalnirii cu autoritatile locale brasovene, se convenise ca TVR, Primaria Brasov si Consiliul Judetean Brasov sa gaseasca impreuna si alte surse de finantare.

„Din nefericire, dupa intalnirea care a avut loc la Brasov, nu am mai primit niciun semnal de la autoritatile locale. Noi ne-am facut datoria sa incercam sa salvam editia de anul acesta, dar se pare ca ea nu a trezit suficient interes pentru potentialii finantatori”, a spus Sassu.

Integral in Evz