Cele mai noi evenimente de la Autoritatea Aeronautica Civila Romåna (AACR) arata ca, previzibil, multe lucruri de acolo sint in aer. Si nu ne referim numai la avioanele si porumbeii care ies pe gura directorilor, ci si la sanatatea lor mintala. Astfel, directorul Geica Florea a fost diagnosticat recent cu schizofrenie in ultimul hal.

Ceea ce ar explica de ce omul s-a dat singur in judecata si mai cheltuieste si banii AACR ca sa se judece cu el insusi! Mai nasol e ca nu e gluma.

Pina sa fie numit director general la AACR, personajul nostru era seful Sindicatului Personalului de Specialitate din cadrul Autoritatii, calitate in care a dat AACR in judecata pentru niste diurne lipsa. Numai ca momentul numirii lui Geica in functia de director l-a prins cu posteriorul in doua luntrii: adica si reclamant, si impricinat.

Deci, acum, avem si culmea conflictului de interese: Geica directorul se judeca cu Geica sindicalistul. Iar Geica directorul plateste din banii autoritatii avocatii lui Geica sindicalistul, pentru ca acesta din urma sa-i asmuta pe Geica directorul AACR.

Daca, cumva, credeti ca i-a platit vreun amarastean de avocat, va inselati: firma de avocatura pusa la dispozitia sindicatului este chiar Bostina & Asociatii. Contractul cu ei a fost incheiat de catre AACR, nu de Sindicatul Personalului de Specialitate din AACR si include servicii juridice aduse autoritatii, nu si deservicii.

Sa nu mai vorbim ca autoritatea nu avea nevoie de ditamai firma de avocatura, care inghite cam 3.000 de euro pe luna, cind avea deja un compartiment juridic, suficient ca sa invirta niste hirtii si sa rezolve citeva litigii de munca.

Un contraexemplu gasim tot in curtea autoritatii: in cadrul AACR mai exista un sindicat, si anume Sindicatul Liber al Salariatilor, care se judeca si el cu institutia, dar care isi plateste singur avocatul si care da nas in nas la tribunal cu Bostina & Asociatii. Noi opinam ca, pentru Geica, era mai buna o investitie intr-un cabinet psihiatric, totusi.