Licitatia organizata de AVAS pentru vanzarea societatii Prelucrarea Carnii Splai a bagat in buzunarul statului roman mai mult de 12 milioane de euro. Oferta castigatoare a fost inaintata de persoana fizica Aharon Azulav. Aceasta este cea de-a doua tentativa de privatizare a societatii.

Anul trecut licitatia a fost castigata de Getico Exim din Bucuresti, la un pret de 2.8 milioane de euro, insa tranzactia nu s-a mai realizat din cauza decesului administratorului Getico.

Potrivit agentiei Newsin, dupa analizarea ofertelor s-a decis vanzarea unei actiuni cu 190,5 lei, astfel incat valoarea pachetului de actiuni a fost de 39.263.589 lei, respectiv 12,3 milioane euro.

Pentru preluarea societatii AVAS a primit zece oferte din partea S.C. Gnir Holding S.A., Nicorescu Dumitru Dan, S.C. Scandia Romania, S.A., Aharon Azulav, S.C. Manor Laboratory Center S.R.L., S.C. Interinwest S.R.L., S.C. BG Management Consultants S.R.L., Sintu Ioan Teodor, S.C Paltinis Leasing S.R.L. si Dumitru Marin.

In urma analizarii ofertelor, cele inaintate de Dumitru Dan si Dumitru Marin, au fost respinse deoarece nu contineau toate documentele iar companiile SC Interinwest SRL, SC BG Management Consultants SRL si SC Scandia Romania SA s-au retras deoarece ofertele financiare nu se incadrau.

Societatile ramase in cursa si-au luat angajamentul de a face investitii pentru protectia mediului in valoare de aproape 10 mii de euro.

Privatizarea Prelucrarea Carnii Splai a fost tensionata ca urmare a acuzatiilor formulate luni de liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, care a declarat ca in spatele afacerii se afla primarul Capitalei, Adriean Videanu, care doreste sa puna mana pe terenurile societatii, evaluate la 100 de milioane de euro.

Acuzatiile au fost respinse de Videanu, care a pus declaratiile lui Vanghelie pe seama caldurii.